Korte tripjes (2018)

Lang weekend begin mei start in de duinen van Oostduinkerke op de parking van Surfschool.be, in de voormalige vakantie”kolonie” De Zeebries. Vermits we geen toilet aan boord hebben gebruiken we voor het eerst de app “Hoge Nood” – handig! Volgende dag nog even koffie met nicht Sofie van de surfschool en dan richting Vlaamse Bergen – of zijn het toch heuvels – we nestelen ons op de Zwarte Berg in een gîte met “la tête dans les etoiles”. De camping vlakbij ziet er een aanrader uit, en er is ruim aanbod aan activiteiten: het zetelliftje, een bezoekje aan één van de lokale wijndomeinen, de typische Vlaamse Estaminets net over de grens, … We maken enkele van de vele uitgestippelde wandeltochten, en keren terug via de Catsberg. Heerlijk, zo’n tussendoortje!

DSC_1830DSC_1833DSC_1841DSC_1844

Aline kreeg van haar peter een bijzonder weekend cadeau eind mei: overnachten in een boomhut! Vergeet veredelde koterijen op hoogte of samengespijkerde palletten achter in de tuin: we talk serious business! We hebben afspraak in St Germain des Essourts, bij “les cabanes de Fontaine”. Geen lopend water of elektriciteit, maar wat een ervaring en een absolute hit for kids! Mits wat stilte in acht te nemen ontdek je ook klein wild in en rond het bos. We rijden ’s anderendaags door naar een gekend adres, camping Chateau des Tillieuls tussen Abbeville en St Valéry. Heerlijk ruime plek en prima zwembad met ligweide. We genieten even van de luxe. Waarna we wat verder het Parc Solomon opzoeken – een waanzinnig domein met meerdere klimparcours tussen de bomen, voor alle leeftijden en met diverse graden van moeilijkheid. We starten rustig, maar uiteindelijk doen we met drie de rode piste uit – chapeau Aline! Aan de kust slenteren we nog even langs het strand en door de kleine straatjes van Le Crotoy.

Het eerste weekend van juli intussen staat een “moeder – (oudste) dochter weekendje” naar Sevilla op het programma. Aline en ik beslissen om eveneens op stap te gaan. Het is prachtig weer, dus denken we zand – zee – strand en bellen nicht Sofie op met de vraag of we nog eens een nachtje op de Surfschool in Oostduinkerke kunnen staan. Geen probleem. We huren longboards en amuseren ons gedurende enkele uren te pletter in de branding. Oef, wel vermoeiend! We slapen die nacht dan ook als roosjes, tot ik plots een knal hoor en brandlucht ruik – het blijkt de lader te zijn die er de brui aan geeft. Dit wordt een klusje voor Henk-van-Weetjewel. De volgende dag fietsen we doorheen het natuurgebied St.-André en over de Hoge Blekker, om bij terugkeer nog het Visserijmuseum te verkennen. Een geslaagd weekend, het hoeft niet altijd ver van huis te zijn.

IMAG0153

stoere schipper

IMAG0156

eeuwenoud spel…

IMAG0165

de zee wint altijd

IMAG0183

geslaagd weekend !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s