Rondje Voeren (2017)

De Voerstreek stond al een poos op ons verlanglijstje. In mei hangen we – macht der gewoonte? – de fietsen achterop voor een tussendoortje en vertrekken richting Remersdaal waar we ons installeren op camping Natuurlijk Limburg. Beetje tegenvaller, tenzij je écht van honden houdt – er liepen er meer rond dan campinggasten, en in het e cafetaria mochten ze zonder probleem in andermans bord snuffelen. Toen iemand ook nog es een stoel van onze tafel vroeg om haar hond op te zetten, hadden we het wel gehad…

Gewapend met een fietskaart en wandelkaart trekken we op pad – om snel te ondervinden dat de fikse heuvels te pittig zijn voor weinig getrainde stadsmensen. We besluiten dan maar te gaan stappen en duiken het Veursbos in waar we de GR128 vervoegen die ons tot in Teuven brengt. Tijd voor een pitstop, die nemen we in het prettig gestoorde biercafé De Zotte Lambik. Bijgetankt klimmen we de Teuvenerberg op, om vervolgens via het dal van de Gulp richting Remersdaal te wandelen en zo terug naar de plek waar we onze fietsen achterlieten.

De volgende dag rijden we naar s’ Gravensvoeren, waar we even het Toerismebureau induiken. We hebben Aline immers wat ”ontspanning” beloofd. Er blijkt een speelbos in de buurt te liggen, waar we ons uitleven (…) met het bouwen van een takkenkamp. Het terrein blijkt verder weinig om het lijf te hebben, dus gaan we op stap. Na een korte klim flirten we een tijdje met de landsgrens, die hier nog aangeduid wordt met de oude grenspalen uit 1843. We doorkruisen een stuk van het reservaat Altenbroek, waar we diverse dassenholen opmerken. De dieren zelf laten zich evenwel niet zien. Via het dal van de Voer lopen we terug naar de bus.

De eerste kennismaking met de streek? Een prachtig wandelwalhalla, maar volgende keer zoeken we ons alvast een andere plek om te overnachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s