Route Napoleon (2014)

Nadat we Kafka hadden getrotseerd bij de invoer van onze bus uit NL, en eindelijk onze nummerplaat konden ophangen, vertrokken we in de paasvakantie op maidentrip naar de Cote d’Azur. Via Brussel en Luxemburg rijden we richting Metz waar we de snelweg achter ons laten en de Moezel volgen tot in Pont à Mousson. Daar vinden we een eerste slaapplek aan de jachthaven.

We stonden er als lilliputter tussen enkele mastodonten, maar het is een plek met uitzicht en prima voorzieningen in het clubhuis. Na een inspiratieloze hap in het stadje kunnen we de camper officieel “inslapen”.

De volgende dag laten we de snelweg links liggen en houden we eerst aan op Vesoul, vervolgens Lons le Saulier om naar beneden te duiken via Chamberry naar Grenoble. Best een pittig stukje route, waar de motor heel betrouwbaar aanvoelt en ons overal brengt, mits we de oude dame nu en dan wat tijd gunnen.

We vinden een heerlijk plekje op de camping in Vizille, dat net open ging voor het seizoen.

De volgende dag vervoegen we de N85, Route Napoleon, voor een trip langs Le Drac en La Durance. Mooie cols, fotogenieke vergezichten…

Na een nachtje op een saaie camping vervolgen we de bergachtige route met een stop in het mooie Castellane, om vervolgens boven Grace de Route Napoleon definitief te verlaten en ons kompas te richten op Tourettes-sur-Loup. We stoppen in Bar-sur-Loup even bij confisserie Florian, waar men onder andere de violetjes, gekweekt in de streek, verwerkt tot heerlijk suikergoed.

In de late namiddag komen we tenslotte bij schoonbroer en (schoon)zus Stef en Veronique, die in Tourettes-sur-Loup de B&B Le Mas des Cigales uitbaten. Tijd voor een aantal dagen ontspannen genieten bij on-Belgische temperaturen!

De eerste trip zat er op, tot grote tevredenheid van onszelf en dochter Aline, die heel snel de slaapplaats boven tot haar territorium uitriep – samen met een legertje knuffels. Conclusie: een erg praktische en comfortabele campervan, met een oerdegelijke motor welke onverstoorbaar zijn werk doet. Sprintjes en snelle bergpassen moet je niet verwachten, maar sowieso zijn we op reis nooit gehaast. Een geslaagde test!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s